Japoniška dieta

Šis šaltinis paimtas iš forumo TINDI RINDI

Apie japonišką dietą nuolat sklinda gandai – vieni sako, kad ją sugalvojo viena japonų lieknėjimo klinika, kiti tvirtina, kad ją atrado japonų merginos, stengdamosi būti dar gražesnės. Kaip ten bebūtų, ši dieta tapo populiari visame pasaulyje kaip būdas greitai ir palyginti paprastai atgauti gražią talijos išvaizdą prieš atostogas ar svarbius renginius.
Japoniškos dietos pagalba galima greitai pastebimai sulieknėti (numetant iki 8 kg svorio). Pati dieta tęsiasi lygiai 13 dienų. Kita vertus, pradėkite laikytis dietos ir užbaikite ją palaipsniui. Tikrai nebus į naudą tikros lietuviškos vaišės dietos išvakarėse ar cepelinų šventė dietos baigimo proga.

Pasiruoškite dietai

Nusiteikite tam, kokia būsite graži, liekna ir lengva jau po 13 dienų ir išvakarėse lengvai pavakarieniaukite. Pavyzdžiui, išsivirkite nedidelę porciją (150 g) laukinių arba nevalytų ryžių ir pasiruoškite 100 – 150 g salotų porciją iš ridikėlių, agurkų ir Pekino kopūsto arba iš agurko, pomidoro ir saldžiosios paprikos. Salotas pagardinkite lašeliu acto, lašeliu alyvuogių aliejaus ir pasistenkite išvengti druskos. Jei be druskos visai negalite, pabandykite sumažinti jos kiekį, galų gale dietos išvakarės dar ne pati dieta.

Puikiai tinka kiniško maisto pagaliukai vietoje šakutės. Iš anksto nusipirkite pagaliukus ir pasistenkite valgyti su jais. Toks menkniekis kaip kiniški pagaliukai jau pradeda teigiamai veikti jūsų sąmonę ir jūs pradėsite nusiteikti dietai.
Japoniškos dietos apribojimai ir sąlygos
Svarbiausia japoniškos dietos sąlyga – pradėjusios, laikykitės iki galo ir nekeiskite nei produktų kiekio, nei pačių produktų, koks tinkamas pakaitalas beatrodytų. Trumpa japoniška dieta pagrįsta maisto medžiagų apykaitos pakeitimu ir visi jos komponentai kruopščiai parinkti.


Per tas dvi dietos savaites negalima vartoti:


1. Druskos. Ji kaupia nereikalingus skysčius.
2. Cukraus. Dažniausiai būtent jis kaltas dėl nereikalingų talijos apvalumų.
3. Duonos. Visų pirma, kepinių iš baltų aukščiausios rūšies miltų ir apskritai visų miltinių produktų, išskyrus nurodytuosius.
4. Alkoholio. Net 100 g vyno sužlugdys visas jūsų pastangas – alkoholis keičia maisto medžiagų apykaitą ne į naudą, kliudo šalinti toksinus.


Gerkite vandenį, kad organizmui jo netrūktų. Tinka mineralinis (būtinai įprastas, o ne gydomasis), virintas arba filtruotas vanduo. Neišdžiovinkite organizmo. Pusantro litro vandens per dieną tai ne žygdarbis, o būtini organizmui skysčiai.

Nors dauguma būsimų ir žindančių mamyčių susirūpinusios nereikalingais kilogramais, neskubėkite! Jūsų organizmas dabar atlieka didelį darbą, todėl atidėkite dietą, kol nebemaitinsite mažylio krūtimi. Visoms kitoms rekomenduojama gerti vitaminus, pirmiausia, odos, plaukų ir nagų būklei pagerinti.

Pirma japoniškos dietos diena

Pusryčiai: puodelis kavos

Dauguma moterų praleidžia pusryčius – paprasčiausiai nesinori. Su japoniška dieta praktiškai nieko keisti nereikės, nes pusryčiams – puodelis juodos kavos. Be cukraus. Suprantame, tai sunku, bet cukraus mes atsisakome.
Jūsų pačių labui kava turėtų būti natūrali, mokslininkai teigia, kad joje yra antioksidantų. Jokiu būdu negerkite tirpios kavos. Kava nebūtinai turi būti stipri. Pasidarykite ją tokio stiprumo, kokio mėgstate – tai puiki dienos pradžia.

Pietūs: kiaušiniai ir daržovės
Kai apetitas ima kilti, o laikrodis rodo pietų metą, laikas pasistiprinti. Pietums kietai išsivirkite du kiaušinius, pasiruoškite salotų: šviežias, o dar geriau šiek tiek pavirtas baltagūžis arba Pekino kopūstas su alyvuogių aliejumi. Reikia pastebėti, kad tokių salotų galite valgyti, kiek širdis geidžia – jos figūrą veikia ypač teigiamai. O alyvuogių aliejus apskritai naudingas organizmui. Pietaukite neskubėdamos, patirdamos malonumą. Jei patogu, valgykite su pagaliukais. Papietavusios, išgerkite stiklinę pomidorų sulčių be druskos. Bus idealu, jei sultis šviežiai išsispausite.

Galvokite apie tai, kokia jūs graži – nepamirškite apie sielos peną ir pagirkite save už tinkamą pradžią.

Vakarienė: žuvis
Vakarienei paruoškite žuvies porciją (200 – 250 g): tai gali būti praktiškai bet kokia jums patinkanti žuvis. Gabalėlį žuvies galite išsivirti vandenyje arba gariniame puode. Taip pat galite kepti. Tokiu atveju naudokite nepridegančią keptuvę ir šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Sveikiname – pirma diena įveikta! Jums liko 12 dienų ir dar pora pereiti prie normalios mitybos. Toliau pateikiame japoniškos dietos meniu visoms 13 dienų.

Visos japoniškos dietos meniu

1 diena

Pusryčiai: puodelis juodos kavos.

Pietūs: 2 kietai virti kiaušiniai, didelė salotų porcija, stiklinė pomidorų sulčių.
Pagrindinės japoniškos dietos salotos:
Supjaustykite ilgomis juostelėmis žalią arba šiek tiek pavirtą baltagūžį arba Pekino kopūstą, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sumaišykite.

Vakarienė: kepta su alyvuogių aliejumi arba virta žuvis (200 – 250 g).

Dienos patarimas: dietinį maistą gaminkite džiugiai nusiteikusi, valgykite neskubėdama.

2 diena

Pusryčiai: juoda kava, vienas ruginės arba rupios duonos džiūvėsėlis.

Pietūs: kepta arba virta žuvis, salotos iš šviežių daržovių (agurkai, ridikai, ropė, žalumynai, pomidorai – pagal pageidavimą), kopūstai su augaliniu aliejumi.

Vakarienė: 100 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.

Patarimas: nepamirškite – dieta tai ne savęs sekinimas, o savibrandos procesas. Jūs stebite save ir tampate geresni.

3 diena

Pusryčiai: juoda kava, džiūvėsėlis.

Pietūs: augaliniame aliejuje apkeptas griežinėliais pjaustytas 1 didelis agurotis. Alyvuogių aliejus tik skoniui pagerinti.

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, salotos iš šviežių kopūstų su alyvuogių aliejumi.

Patarimas: jei turite ne tik saulėgrąžų, bet ir alyvuogių, kukurūzų ir rapsų aliejaus, neatsisakykite skonių įvairovės.

4 diena

Pusryčiai: juoda kava.

Pietūs: 1 žalias kiaušinis, 3 didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi, 15 g kieto sūrio. Dvi morkas galite suvalgyti tiesiog taip, o vieną supjaustyti plonomis juostelėmis, sumaišyti su trintu sūriu ir pagardinti alyvuogių aliejumi.

Vakarienė: praktiškai bet kokie vaisiai, išskyrus bananus ir vynuoges (jie pernelyg saldūs).

Patarimas: kokie bebūtų vaisiai, nebūtina vienu prisėdimu suvalgyti pusę kilogramo – neperkraukite skrandžio. Geriau padalinti vaisius dviems kartams.

5 diena

Pusryčiai: žalia morka su citrinų sultimis. Morką galite trinti, pjaustyti arba tiesiog taip suvalgyti.

Pietūs: kepta arba virta žuvis, stiklinė pomidorų sulčių.

Vakarienė: vaisiai, išskyrus bananus ir vynuoges.

6 diena

Pusryčiai: juoda kava.

Pietūs: pusė nedidelės virtos vištos be odelės ir riebalų, salotos iš šviežių kopūstų arba morkų.

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, apie 200 g žalios morkos su augaliniu aliejumi.

7 diena

Pusryčiai: žalia arba žolelių arbata be cukraus.

Pietūs: 200 g virtos jautienos, šiek tiek vaisių.

Vakarienė: bet kurios dienos prieš tai buvęs vakarienės variantas, išskyrus trečiosios dienos vakarienės meniu.

8 diena

Pusryčiai: juoda kava.

Pietūs: pusė nedidelės virtos vištos be odelės ir riebalų, salotos iš šviežių kopūstų arba morkų.

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, apie 200 g nevirtos morkos, sumaišytos su augaliniu aliejumi.

Baigėme pusę japoniškos dietos ir meniu kartosis.

9 diena

Pusryčiai: nevirta morka su citrinų sultimis.

Pietūs: nemažas virtos arba keptos žuvies gabalėlis (250 – 300 g), stiklinė pomidorų sulčių.

Vakarienė: vaisiai.

10 diena

Pusryčiai: juoda kava.

Pietūs: 1 žalias kiaušinis, 3 didelės virtos morkos su alyvuogių aliejumi, 15 g kieto sūrio.

Vakarienė: vaisiai, išskyrus bananus ir vynuoges.

11 diena

Pusryčiai: juoda kava, džiūvėsėlis.

Pietūs: 1 didelis agurotis, apkeptas griežinėliais augaliniame aliejuje.

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, salotos iš šviežių kopūstų su alyvuogių aliejumi.

12 diena

Pusryčiai: juoda kava, džiūvėsėlis.

Pietūs: kepta arba virta žuvis, salotos iš daržovių, kopūsto su alyvuogių aliejumi.

Vakarienė: 100 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.

13 diena

Pusryčiai: juoda kava.

Pietūs: 2 kietai virti kiaušiniai, salotos iš šiek tiek pavirto kopūsto ir alyvuogių aliejaus, stiklinė pomidorų sulčių.

Vakarienė: 250 – 300 g virtos arba keptos žuvies.


Sveikiname – 13 dienų griežtos japoniškos dietos baigėsi! Tačiau nerekomenduojame iš karto, jau 14-ąją dieną pulti prie saldumynų, nes nukritę kilogramai greitai vėl ataugs. Geriausia, jei kitą dieną valgysite maistą iš tokių pat produktų, kuriuos valgėte dietos metu. Cukrų ir saldumynus į savo racioną įveskite palaipsniui, po šaukštelį. O kas žino – gal dabar saldumynai jums pasirodys nebe tokie patrauklūs?



Iškrovos dienos




Obuolių iškrovos 6 dienos
1 diena – 1kg šviežių obuolių
2 diena – 1, 5kg šviežių obuolių
3 diena – 2kg šviežių obuolių
4 diena – 2kg šviežių obuolių
5 diena – 1, 5kg šviežių obuolių
6 diena – 1kg šviežių obuolių
Per šį laikotarpį būtina gerti negazuoto mineralinio vandens ir žaliosios arbatos. Jeigu jausitės itin alkana, suvalgykite šiek tiek rūpios juodos duonos.
Kefyro iškrovos dieta 3 dienoms
Per dieną reikia išgerti 1-1,5l kefyro per 6 kartus.
Kefyro iškrovos dieta 5 dienoms
Per dieną reikia išgerti 1-1,5l kefyro per 6 kartus bei suvalgyti 0,5-1kg saldžių vaisių.
Per šią iškrovą galima sau leisti prie skurdaus raciono pridėti arba šiek tiek baltyminio maisto arba turinčio angliavandenių.
Grikių iškrovos dieta 1-2 savaitėms
Kasdien valgote grikių košę (kruopos užpilamos verdančiu vandeniu ir palaikomos per naktį, mažiausiai 12 valandų). Šią košę galite valgyti su kefyru 1% riebumo, bet išgerkite ne daugiau nei litrą per dieną. Galite pridėti ir kokią daržovę, pavyzdžiui, pomidorą.
Košę reikėtų virti be druskos ir prieskonių, jos galima valgyti kiek norite. Per dieną rekomenduojama išgerti ne mažiau nei 3 litrus vandens.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...